Sweet Memories
Owner


Wanna know more about me ? Okay, let's start.

Facebook | Twitter

Name: Nurul Aliya Bt Abd Hadi
Birthday: 20 July 1996.
Stay at: Cheras, Kuala Lumpur
E-mail: sunshine_sun96@yahoo.com / nurulaliya0@gmail.com
Loves:
+ Make a new Friendship
+ Blogging.
+ Chocolate
+ Keropok Lekor
+ Phineas and Ferb
Affiliates


Sunshine Tan | Marina Shahiza | Ana Afina | Marina Shahira | Aeiz | Eiyka Keylis | Aina Husna | Fatini Alia | Mira | Leya | Ziha JCK | Afrina| Asyikin| Afikooo| Next?

Sunday, 24 July 2011 | 4:35 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM

Baru balik dari Kem Bina Insan Cemerlang dekat Kem Idaman Nurani ,Hulu Langat .
Banyak gak aktiviti yang kitaorang buat selama 3 hari 2 malam tu . Tapi yang paling penting , homework taa siap lagi , bju banyak yang naa kena basuh , kasut , kasut sekolah sekali , hmm , belambak kerja . 
( Penatlah macam nie )

Okey , naa citer sikit aktiviti yang kteorang buat dekat sana .

Jumaat , 22 Julai 2011
Sampai - sampai jer , lepas turun dari bas ,  terus solat asar  sebab daa pukul  4 lebih . Semua pergi solat then ada taklimat sikit lepas solat . Taklimat pasal kem , apa yang boleh buat , apa yang taa boleh buat  , makan berapa kali sehari dan lain - lain . Next , pergi makan petang . Lepas tu kemas barang , tengok dorm , haha , semua kelam kabut , cepat - cepat pilih katil , yelaa , katil double decker , naa kena memilih sikit . Hehe ..

Then , lepas siap -siap , terus solat maghrib , sambil naa tunggu isyak baca yassin dulu . Dalam pukul 9 atau 10 lebih , aktiviti pertama start , nama dia LDK 1 , macam ceramah motivasi . Shortform untuk apa taa tau pulak , tapi memang menyentuh hati ar ,  Aktiviti nie lama , sampai pukul 1 pagi , tapi dapat tido pukul 2 lebih sebab taa mandi lagi , ramai sangat orang . Berbalik dengan LDK 1 tu , dia cakap pasal beberapa perkara . Best cara dorang bagi ceramah . ( kadang -kadang ngantuk ar jugak )

Sabtu , 23 Julai 2011

Pukul 4 lebih daa bangun , huhu , taa bole tido , bising sangat .  Hari nie aktiviti banyak , ada jungle tracking , explore & fear factor , ultimate challenge . Lepas mandi - mandi , terus pergi dewan . Dewan nie tempat aktiviti , termasuk tempat naa solat .  Daa solat , bersenam pulak but  unfortunately ,  hujan turun . So , pergi makan sarapan ar . Daa habis makan , hujan daa reda kteorang teruskan aktiviti Jungle Tracking .  

Disebabkan hujan turun tadi , kteorang kena guna track yang dekat . Dalam 30 minit jer , kawasan tu kan bukit , ada air terjun pulak tu , atas faktor keselamatan track yang sepatutnya kena guna daa ditukar arah . Sedih - sedih . Tapi taa apa ar , daa hujan , naa buat macam mana lagi . Lepas daa habis jungle tracking , kteorang mandi sungai .


Lepas solat zohor , setiap kumpulan kena buat puisi . Puisi nie berkenaan anggota badan . Tajuk dorang sediakan , kumpulan aku dapat tajuk kaki . Hehe , aku taa bantu langsung , no idea ar . Haha .. 

Petang tu pulak terus main explorace & fear factor . Bab nie best , tapi yang paling taa suka  kena makan makanan mentah dan makanan pelik - pelik . Setiap checkpoint tu ada je makanan , kecuali satu checkpoint nie sebab dekat situ kteorang kena guna otak sikit . Makanan pelik tu bawang , telur , peria , kacang botol , kacang panjang , roti berinti cencaluk or something else dan air campuran sirap , asam jawa , telur , garam . Err , meremang tekak naa minum air tu , hanyir pulak tu . Busuk ! Tapi sebab tengah main game and perlukan  teamwork makan ar . Group aku dapat nombor 3 . First time makan sayur  macam tu but not bad !

Then , main ultimate challenge , but sekali lagi hujan . So , setiap kumpulan kena main satu halangan sahaja , lagipun taa cukup masa . My group , men taa tau naa namakan apa but guna tali untuk turun , dari tempat tinggi yang taa tinggi sangat . Susah jugak sebab tanah licin , nasib taa jatuh jer , pakai selipar pulak tu . Taa sempat naa pakai kasut .

Malam pulak ada LDK 2 . Dia ada bagi nasihat , motivasi , ceramah pasal rokok . Tapi kali nie taa lama macam hari Jumaat . LDK 2 nie sampai pukul 11 setengah jer  . So , malam semalam memang terus tido sebab penat sangat .

Ahad , 24 Julai 2011 
Hari last day , bangun jer , terus bersiap -siap naa solat subuh , lepas tu sarapan dan bersenam . Dalam pukul 9 pagi , ada penceramah luar  dari Jabatan Pelajaran daerah Hulu Langat kot , taa ingat pulak . Best jugak dia bagi motivasi , ada lawak jenaka . Hee ~

Dalam satu jam lebih ceramah tu pun habis , then , masa untuk majlis penutup . Penyampaian hadiah untuk kumpulan terbaik dan pelajar lelaki dan permpuan terbaik dan sijil penyertaan . Bila daa habis semua tu , kteorang makan tengahari dan bole balik , dalam pukul 12 lebih bas sampai . Sampai daa hujan tunggu bas tau , nasib taa lebat jer . Masuk - masuk bas duduk relax dulu , daa 10 minit mata ngantuk , terus tido , hehe , pukul 2 petang baru sampai .


Itu ar yang berlaku dekatt sana , semuanya oke , cuma ada ar sesetengah benda taa best . 
Tapi overall , good !

p/s : panjang pulak entry kali nie , hehe , terima kasih kepada yang membesarkan mata               baca entry nie  .


Labels: