Sweet Memories
Owner


Wanna know more about me ? Okay, let's start.

Facebook | Twitter

Name: Nurul Aliya Bt Abd Hadi
Birthday: 20 July 1996.
Stay at: Cheras, Kuala Lumpur
E-mail: sunshine_sun96@yahoo.com / nurulaliya0@gmail.com
Loves:
+ Make a new Friendship
+ Blogging.
+ Chocolate
+ Keropok Lekor
+ Phineas and Ferb
Affiliates


Sunshine Tan | Marina Shahiza | Ana Afina | Marina Shahira | Aeiz | Eiyka Keylis | Aina Husna | Fatini Alia | Mira | Leya | Ziha JCK | Afrina| Asyikin| Afikooo| Next?

Friday, 30 September 2011 | 2:38 am | 3 comments
ASSALAMUALAIKUM

Complicated…


Err , rasa malu ! Yup , malu lah , tadi , Leya ...... . Taa naa bagi tau kalian semua . Yang daa tau diam tau .
Hm ,kenapa lah boleh jadi macam tu ? Leya sorang jer yang over

: Leya mintak maaf kalau ada buat salah kepada semua :

Okayy , Leya rasa an daa taa naa update lagi ar . Biar nie jadi entry terakhir before exam , lepas exam Leya update baru ea ?

Sedia atau tidak kena sedia jugak . Taa ada masa naa buang masa daa . #act,ada jer#
Buat yang terbaik je , daa usaha kena tawakal pulak . Kalau taa dapat apa yang diharapkan taa apa ar , taa ada rezeki , redhalah .

Err , nape ea ? Sejak kebelakangan ini senang sangat naa cry ? Hmm , taa tau ar bila pulak dapat penyakit nie , cepat tersentuh .Lagi - lagi waktu tadi . Heash  , nape ar boleh pulak feeling nie terlebih . 
Tapi , biarlah . Sudah berlalu . Lupakan .

Err  , nervous ar naa exam .

By the way , to all PMR candidates , good luck !
 Hope we can get a great result  .


Expect nothing and you will never be disappointed
 but ,  it's up to you .

Labels: ,

Thursday, 29 September 2011 | 5:49 am | 0 comments
 ASSALAMUALAIKUM



Hmm , tetiba teringat drama Korea  --  Spy Myung Wol --  
Mula - mula taa layan drama nie sebab waktu citer nie start tengah trial PMR . But at the end , terus layan drama nie . Secara jujur , cerita nie best

Tapi drama nie daa habis lama daa . Hmm , rindu ar dengan cerita nie . 
Kita tengok gambar - gambar ar 

|
|
|
\/
  

                
                                   
:Eric (Kang Woo) , Han Ye Seul (Han MyungWol) ,
Lee Ji Wook (Choi Ryu) , Jang Hee Jin (Joon In Ha)

|
|
|
\/





Labels: , , ,

Wednesday, 28 September 2011 | 4:59 am | 3 comments
ASSALAMUALAIKUM


Wowww
Terbaca artikel nie , dekat facebook

 > >  SUMBER  <<

Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi 

melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba 

di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan

 dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia 

sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye

 menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. 

Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.


Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut 

melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun 

begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada 

lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Read more »

Labels: , ,

| 3:16 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM




Hmm , tangan saya sejuk . Ada yang naa tolong panaskan taa ?
 Hee , gurau - gurau jea .

Btw , ada pembetulan sikit ,entry semalam leya tulis pasal  Dr . Faiz Khaleed an , dia memang
 datang sekolah Leya tapi bukan story - stora dengan kteorang yang form three nie , but 
dengan student yang senior . 

Cikgu BESAR taa bagi kitaorang join sebab daa naa dekat exam PMR . Huhu , kempunan naa tengok dia .Eh , actually dapat tengok ar , waktu dia keluar dari bilik Hujrah . Dia sempat snap - snap pic
dengan senior . Lolololo ... jealous lorhh. 

But , suddenly .
|
|
|
|
|
\/

Beliau pandang atas dan sempat pulak jerit  ;


 ~~ >   GOOD LUCK FOR PMR   <~~


dan lambai tangan kepada kami  ( Pelajar 3 Adil )  dan berlalu ke kantin untuk mengisi perut .


Okayy , thanks Dr . Faiz  ツ



Quotes ; 

( one of the entry in blog Dr Faiz )


Labels: , ,

Tuesday, 27 September 2011 | 4:46 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM

cat, funny, laptop, white

Meoww ! Meowww ! Meowwww !

Hi , Mrs . Tuesday .

Ada ke Mrs Tuesday ?  Of course taa ad . Tuesday a.k.a Selasa tu hari an . Hehe ,
 but Tuesday / Selasa nie penting tau . Why ?

|
|
|
|
|
\/

Because 

|
|
|
|
|
\/

Selasa bersamaan 4 Oktober 2011 - Tarikh keramat untuk calon PMR macam Leya nie . 

Tarikh daa dekat macam tu serius agak memberi tekanan . Hmm , lagi - lagi tadi
 Mrs . Arsalini ada bagi kata - kata semangat . Terasa betul pengharapan senua . Especially bila 
daa cakap pasal parents . Menusuk kalbu tauu .

Korang ada rasa taa ? 

Btw , esok ada lagi ceramah motivasi . But kali nie special sikit sebab yang naa bagi ceramah
nie bukan calang - calang orang . Orang itu ialah ...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


Taa sabar naa tau apa akan terjadi pada esok hari .
Naa bagi quotes , if you don't mind read it okayy , my dearess member :)

Everybody want happpiness , nobody wants pain but you can't have a rainbow 
without a little rain 





Labels:

Monday, 26 September 2011 | 3:06 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM

flower, inyum zazizuzezo, pretty, rose, sorry, typography

~ Sorry ~

Hmm , hari nie rasa macam pening kepala sikit . Mood punn taa happy jugak . Rasa malas jer . 
Taa tau ar nape . Hmmm , btw , who cares ?
 Okayy , I know , nobody . 

Terluah perasaan pulak an , sorry . #has nothing to do with you #

Well , tadi ada seminar sains . Ngantuk . Tapi bukan sebab teacher punya presentation tadi taa 
best , cuma leya ngantuk jer . Hm , mula - mula okayy lepas tu daa terbang jauh daa . Hehe , 
but formula inference , operation definition and hypothesis daa dapat cuma taa sure daa 
ingat k belum .

Then , tiga masa sains buat kerja sendiri , so , decide tinggalkan mama + mummy+grand and yus . Pergi dekat syazana . Study math . Taa lama lepas tu pulak jadi cikgu untuk kawan sorang nie , taa sangka akan jumpa orang yang akan muntah bila jumpa soalan -soalan math . #First Time# tau .

Tadi rajin au , buat skor A . Naa dekat real PMR , so , kena rajin banyak - banyak . 
Ohh , sorry to you . Not in a mood 정말 미안해 .


Well , what does this mean ?

Memaafkan adalah memberi ruang untuk rasa benci .


Labels: ,

Sunday, 25 September 2011 | 2:55 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM


Thank You  

Tajuk pun Thank You . 
So , sekarang nie naa ucapkan terima kasih kepada ;

Kepada yang datang rumah tadi . Actually taa jemput ramai pun tapi bagus ar , hampir semua yang dijemput datang . // Maceh// . Sory ar ea taa banyak yang dihidangkan sebab itu bukan  ' Open House '
tapi Leya yang belanja . Hehe , tipu saja >,>

Terima kasih jugak kepada yang ada mendoakan saya supaya berjaya dalam peperiksaan PMR nanti .  // Maceh banyak//

Taa tau naa cakap ap daa , 
  Maceh semua !






Labels: ,

Friday, 23 September 2011 | 2:08 am | 1 comments
ASSALAMUALAIKUM


Blogwalking tadi terjumpa blog dwaty . Best entry dia .
Kalau rajin baca ar ..



"Waktu kau masih anak-anak, kau bagai teman sejatiku, dengan wudhu kau sentuh aku,
 dalam keadaan suci kau pegang aku, kau baca dengan lirih dan keras, sekarang kau
 telah dewasa, nampaknya kau sudah tidak berminat lagi padaku, apakah aku bacaan 
usang? yang tinggal sejarah? sekarang kau simpan aku dengan rapi, kau biarkan
 aku sendiri. aku menjadi kusam dalam almari. berlapis debu, dimakan kutu, ku
 mohon peganglah aku lagi, bacalah aku setiap hari, kerana aku akan jadi
 penerang dalam kuburmu!!



Labels: ,

Monday, 19 September 2011 | 4:40 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM



Ada orang naa ngorat mama bear  dekat FB :]
Saja - saja PRINTSCREENMama Bear  taa mau mara - mara okayy  :]


Awak daa potong rambut ! Macam askar pulak ..  Gurau - gurau .
Nasib taa  botak  + licin , hehe ..


Labels:

Sunday, 18 September 2011 | 1:11 am | 3 comments
ASSALAMUALAIKUM


Aiyook !
 Homework banyak taa siap lagi nie ! Blogging jer taa habis - habis . 
Err , taa pe ar . Asalkan happy :]

17 September 

  • Berjalan - Jalan !  #Homework taa sentuh#
  • ---> Pergi rumah Fatini <--
  •  Nyumm - nyumm makan pulut kuning , lama taa rasa pulut nie . Huhu .. ada desert lagi .. Buatan sendiri katanya . Hee ~ tipu sebenarnya kan ? 
  • ----> Pergi rumah Muazzam ! <--- 
  •  # muka gembira menyambut kedatangan kami #  - Ada Someone yang dinantikan - 
  • Mummy Bear !? -  kesian dekat mihun tu -
  • Makan mihun ,agar - agar , nasi impit , kerepek dan lain - lain .
  • Thanks to Muazzam  sebab menyumbat penuh perutku - #nasib taa sampai muntah#
  • Again thanks cause jemput and bagilepak sana lama - lama  .
  • -->  Sedondon <--
  • Okayy taa sangka warna sama . # no discussion #
  • Have a good day together  # taa naa citer panjang-panjang#
  • YOU - Jangan buat lagi tau -
  • Buat adunan kuih ALMOND LONDON

18 September 

  • Homework !
  • Pagi tadi buat kuih raya lagi - Almond London / Cornflakes Coklat - # DONE #
  • Menghadap lappy # addicted # .
  • Mak masak soto !
  • Mengedit blog #blogskin#
  • Dengar lagu dekat blog Kak Hafizah jer . Best !


Happy Ending ?

Labels:

Thursday, 15 September 2011 | 7:31 pm | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM



Sejak kebelakangan nie an , group yang Leya join dekat FACEBOOK banyak kena hack . Actually kan , apa tujuan dorang yang sebenarnya ? Menyusahkan orang ke?

Dan sekarang , disebabkan tengah tertarik dengan HACKER nie , Leya naa share sikit info pasal 
HACKER kepada yang taa tau lagi .

 HACKER nie ada banyak jenis .
Antaranya  ;

1 . Cracker :

Cracker ialah seseorang yang berkebolehan untuk mengubah atau memecahkan  ' Copy Protection ' . 

Contoh , seorang cracker akan cuba membuat sesuatu aplikasi menjadi miliknya dengan mengubah '     Copy Protection ' aplikasi tersebut . Golongan ini lebih berbahaya berbanding HACKER biasa .

2. Script Kiddies :

Seseorang yang tidak mempunyai skill , ilmu atau pengetahuan dan tiada etika . Mereka mendapat semua daripada hacker atau cracker yang mempunyai ilmu dan skill .

Sebagai contoh , seseorang itu mengambil script daripada seseorang HACKER dan menggunakannya . Untuk lebih faham , script kiddies lebih kepada copy dan guna . Padahal taa tau apa - apa punn .

3. Phreak :

Mereka mahor dalam bidang pengodaman sistem telefon . Biasanya , HACKER dalam class ini cintakan dunia mobility .

Contohnya , mereka menyebarkan virus ke dalam telefon orang lain .

4. Black Hat :

HACKER yang menggunakan kebolahannya untuk membuat perkara jahat . Kelompok HACKER ini bekerja dengan mengeksploitasi sistem komputer untuk melakukan kejahatan cyber . 

Antaranya yang hanya berdasarkan penasaran dan kesenangan , tapi terdapat juga menggunakannya untuk kepentingan diri sendiri .

Contoh , menggodam kad kredit .

5. White Hat :

HACKER ini menggunakan kebolahannya untuk membuat perkara baik . ' White Hat ' ini sering bekerja bersertifikat ' Ethical Hackers ' , dipekerjakan oleh syarikat - syarikat untuk menguji integritas sistem mereka . 

Sebagai contoh ,  mereka menggunakan kebolehan mereka untuk mempertingkatkan sekuriti pada komputer , laman web dan sebagainya .

6.  Grey Hat :

HACKER yang diantara Black Hat dan White Hat ( baik dan jahat ! )


Credit  : BEEL

 Kalau - kalau ada yang tau lebih lagi , share - share okeyy .

Sharing is Caring !



Labels: , ,

| 6:36 pm | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM


Halloo , sempena dengan Hari Malaysia nie , Leya ingat naa kongsi
 sikit sejarah pasal Malaysia nie .

Hari Malaysia disambut untuk memeperingati penubuhan Persekutuan Malaysia pada tarikh
 16 September 1963 . Ini juga disertai bersama negeri - negeri lain seperti Malaya
, Borneo Utara ( Sabah ) , Sarawak dan Singapura . 

Persekutuan Malaysia dirasmikan oleh Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj , Perdana Menteri pada ketika itu . Pengishtiharan ini dibuat di Stadium Merdeka dan disaksikan oleh Yang di-Pertuan
 Agong , Raja -Raja Melayu , Gabenor- Gabenor serta rakyat Malaysia .

Bagaimanapun , penubuhan Persekutuan Malaysia ditentang hebat oleh Indonesia dan Filipina .
 Indonesia melancarkan konfrontasi ketenteraan di bawah slogan ' Ganyang Malaysia ' .

Filipina pula mendakwa bahawa Sabah adalah sebahagian daripada wilayah Kesultanan Sulu , 
atas perjanjian yang dimeterai antara Kesultanan Sulu dengan British .

Brunei yang turut termasuk dalam rancangan penubuhan Persekutuan Malaysia telah membatalkan penyertaan mereka setelah berdepan dengan pemberontakan besar - besaran pada penghujung 1962.

Pada 9 Julai 1963 , Perjanjian Persekutuan Malaysia telah ditandatangani di Malborough House , London setelah Laporan Suruhanjaya Cobbold dikeluarkan dan rakyat Sarawak dan Sabah bersetuju dengan penggabungan  bersama Persekutuan Tanah Melayu .

Akhirnya , 16 September 1963 menjadi hari secara rasminya Persekutuan Malaysia dibentuk .

credit :  Utusan


\\ Selamat Hari Malaysia ke-48 //


Labels: , ,

Monday, 12 September 2011 | 5:27 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM




Syarat - syarat :
  1. Follow blog Summer ( suka hati)
  2. Buat entry berftajuk " First Give Away by Summer "
  3. Tempek banner dalam entry .
  4. Hantar link entry di SINI

Dateline : 30 September 2011


 Macam tertinggal something . Betul k ?

Labels:

Sunday, 11 September 2011 | 9:17 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM

ipod, love, photography, text

P/S : I LOVE YOU MR . RIGHT

Hari nie beraya je . Taa sedar diri , exam around the corner , leya !
Nasib pagi dan beberapa jam sebelum ini ada study sikit -sikit dekat score A .
Buat National eTrial Exam . Itu punn taa habis semua subjek .

Berbalik kepada aktiviti hari ini , OH ( Open House ) berada di mana - mana sahaja . Yang taa puasa
 punn beraya jugak , taa malu punya orang !

Jangan ada yang terasa . Khas untuk adikku yang berumur lima tahun :] . Tapi kepada yang taa
 puasa tu diam - diam sudaa ea , taa ada yang naa tau pun .

Walaupunn beray , tapi kerja di rumah tidak ditinggalkan ! Dekat rumah punn ada OH jugak .
Tapi daa tolong apa yang boleh tolong , lepas tu baru keluar  #anak yang baik#

Malam ( sekarang ) terasa letih ! HW ? daa siap kott ! 

K ar , naa tido , ngantuk  ! 

## Note ; saya taa sempat makan dekat rumah awak MR.RIGHT ##



Labels:

Saturday, 10 September 2011 | 10:57 am | 6 comments
ASSALAMUALAIKUM


Nape satu je smiley kuning itu ? Nasib dia happy macam saya .


Holla !
Hari nie naa post pasal COPYCATS . Tau taa apa itu copycats ? Copy tu meniru , cats tu kucing .
Itu punn taa tau k ? Gurau -gurau . 
Copycats nie PENIRU . Taa kira ar tiru ap , tapi  yang suka tiru tanpa izin tu COPYCATS .
Sekarang benda nie daa menjadi - jadi . 
( #terasa sekejap# )


 Leya tunjukkan bukti yang sahih lagi benar :

First case ;


Naa baca ?  -->  Fly to KOREA <--

vs


Naa baca lebih lanjut , tekan SINI


Rasanya kisah mereka telah  tamat . Not sure hepy ending or not but it's over !

Second case ;


Laporan lanjut di sini . Tidak ada link khusus .

vs


Berita ini di halaman sembilansatusatu .

Kes ini maybe sudah sampai ke penghujung . No more copycats , both of them daa tukar header masing - masing .

..........................................

Banyak lagi kes sebegini berlaku . Cuma taa upload pic jer tau ..
Bloggers , kalau boleh hal yang kecil biar dikecilkan , hal yang besar jadikan kecil ea . 
Taa baik gaduh - gaduh nie , increase your sin tau !  

#Mohon maaf kepada yang terlibat#

Tidak perlu jadi kucing yang jahat .
Moral of the story ; JANGAN MENIRU .


Labels:

Friday, 9 September 2011 | 7:15 pm | 1 comments
ASSALAMUALAIKUM 

Giveaway dari YANACRAFT .
Tersangatlah senang ! Hanya perlu memilih hadiah sahaja .

Tapi hanya boleh pilih salah satu dari Produk Yana Craft . Design terpulang pada dirisendiri .

 Dalam gambar nie terdapat : Headband , hairclip , name keychain , pouch , pillow ,
 pencil case , keychain .
+
E-BOOK



Leya pilih : Pillow

Dateline hari nie , pemenang ditentukan secara random .

Naa join jugak ---> Melayang ke sini <---




Labels:

| 6:14 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM

Naa share dengan korang semua harga prepaid yang baru selepas dikenakan cukai sebanyak 6% 
pada 15 - September -2011 .


Mesti daa ada yang buat preparations beli top - up awal -awal an , hehe ..

Terasa beban taa ?


Labels:

| 2:39 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM

Leya join GA dari Aishah . Hadiah dia menarik tauu . Tunggu apa lagi ?
Jom join !

Syarat :
  • Follow blog Aishah
  • Buat entry tentang contest nie . ( Jangan lupa letak  banner blog Aishah dalam entry .)
  • Tag kalau naa tag .
  • Letak url pada bahagian komen .



Leya tag :


Untuk info - info yang lebih menarik , silalah terbang ke KOREA dengan menggunakan tambang percuma ini :]]


Saya boleh menang taa En . Random ?



Labels:

Thursday, 8 September 2011 | 5:10 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM

#Gambar Hiasan#

Hallo . Selamat Hari Khamis .
Hari nie macam biasa , nothing special . Bosan kan ? Itulah kehidupan .

Tadi ada seminar sejarah dari 

#Thanks bagi soalan ramalan banyak - banyak #

Hmm , sejak habis syllabus form three nie , rasa macam taa belajar jer . Eh , bukan taa belajar tapi rasa sekejap jer belajar . Satu hari tiga subjek . Best ar sangat !

Heash , taa daftar lagi SBP . Naa pilih apa ea ? Hmm , nanti - nanti baru fikir . 
Taa payah fikir ar .

Errm , lagi lama depan lappy , lagi banyak naa mengarut benda bukan - bukan .
Bosan sungguh !

# PMR tinggal duapuluhenam hari - Leya sudah bersedia ? #

Labels: ,

Tuesday, 6 September 2011 | 11:02 pm | 4 comments
ASSALAMUALAIKUM


Sekarang baru pukul 12.54 . Eh , bukan ponteng tau , hari nie ada BICARA ILMU .

That's why balik awal .Cikgu sembang- sembang dengan mak cakap pasal trial exam yang taa berapa
 naa bagus tu . Malu weyh !

Taa naa cter ap yang diperkatakan sebab panjang sangat sampai taa ingat , tapi cikgu sampai cakap pasal kerja pulak . Hehe , saya masih muda ! taa mau keja lagi ..

Apa naa buat kalau google jadi macam ini ?



 Naa tau ap jadi ?  Singgah  SINI

Labels:

| 9:42 pm | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM

Hari nie mood naa join GA , kalau korang ada masa join GA nie jugak ea .
Mudah dan senang , simple mimple bak kata Lyssa . 

Taa lupa jugak , khas untuk Lyssa ; Happy Birthday ! Semoga ceria selalu disamping
yang tersayang .



Leya tag mereka  : Mummy Bear  , Mama Angel , Muya

...................................................................................................


Syarat - Syarat 

1. Follow Blog Lyssa ( Tak paksa :) DONE
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret". DONE
3. Tempek Banner di atas dalam entry tersebut. DONE
4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini. DONE
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger anda. DONE


 Hadiah !

1 pemenang 5 botol perfume 5 ml..
Disponsor oleh Mr.Baiz ! (kalau boleh , Follow lah Blog beliau:)  DONE
3 Pemenang Akan dipilih dan akan memenangi Perfumes daripada HotPerfumes


Dateline : 10 September 2011 


Best ar kalau dapat perfume banyak - banyak , bole tukar setiap hari ,
 hope bole menang !



Labels:

Sunday, 4 September 2011 | 1:44 am | 1 comments
ASSALAMUALAIKUM

PMR - 30 Hari Lagi !


Nie ar Takwim Peperiksaan , mengikut tarikh 4 September 2011
kalau naa tengok sendiri boleh pergi SINI .

Hari nie KEMBAR suruh daftar masuk sekolah berasrama penuh . Tapi takut ar naa pilih mana satu .  Ada pilihan sains tulen , sains tulen agama , agama ikhtisas dan sains teknikal . Err , takut pilih benda yang taa boleh naa bawa pulak .

Kalau ada sesiapa yang naa tengok senarai sekolah SBP dengan pakej aliran matapelajaran , 
boleh pergi link bawah nie :


Tapi kalau naa maklumat lanjut , korang tekan http://www.moe.gov.my/ .

Lepas tu tekan ar apa yang korang naa tau . 

Yang nie punn boleh tekan jugak ,

Senang - senang taa payah mintak mana - mana .Tapi , nanti rugi pulak kalau
 taa cuba , betul taa ?

Labels: ,

Saturday, 3 September 2011 | 7:00 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM 

Kuih Bintang  #Biskut Nestum#
Hallo ! Macam mana dengan raya korang semua ? Hmm , raya tahun nie taa best ar . Hari nie Leya daa selamat sampai ke rumah  selepas empat hari tiga malam beraya di kampung - kampung . Pukul dua lebih baru sampai rumah . #Penatt#

Jalan sesak kot , eh  taa tau ar , tido jer dalam perjalanan . Maybe sesak . Ntah ar . Cuma sesak duduk lama - lama dalam kereta . Heash , rimas woo ! Pening kepala kalau naik kereta . Naa muntah jer rasa .

Lusa sekolah daa bukak . Homework ada yang taa sentuh lagi . Sempat siap taa agaknya ? Hee , kalau taa sempat naa usha kawan punya ar , boleh kan ?

Lepas nie kena study hard - hard . Exam daa dekat , taa sampai sebulan lagi . Citer pasal exam buat Leya cuak , err , naa study dulu ar , Bubye !

Study jangan lupa !

Labels: