Sweet Memories
Owner


Wanna know more about me ? Okay, let's start.

Facebook | Twitter

Name: Nurul Aliya Bt Abd Hadi
Birthday: 20 July 1996.
Stay at: Cheras, Kuala Lumpur
E-mail: sunshine_sun96@yahoo.com / nurulaliya0@gmail.com
Loves:
+ Make a new Friendship
+ Blogging.
+ Chocolate
+ Keropok Lekor
+ Phineas and Ferb
Affiliates


Sunshine Tan | Marina Shahiza | Ana Afina | Marina Shahira | Aeiz | Eiyka Keylis | Aina Husna | Fatini Alia | Mira | Leya | Ziha JCK | Afrina| Asyikin| Afikooo| Next?

Friday, 24 February 2012 | 3:34 am | 4 comments
ASSALAMUALAIKUM


Holla !
Erm , rindu nak update blog , lama sangat tinggalkan dunia blog nie rasanya *walaupun tak sampai sebulan punn .

Okay , nak cerita pasal semalam . Ramai kawan Leya dah tau yang Leya dapat SBP . Emm , Leya dapat Sek Men Sains Banting . Second intake , Mama and Mummy Bear pun dapat . Tapi lagi best , dapat sekolah sama , aliran pun sama , ntah - ntah kelas pun yang sama gk , heash . Tak boleh jadi nie . Jeles ! Hahaha . Leya pulak nanti sorang - sorang laa dekat Banting sana . Huaaaaa :'( .

Nak cerita sikit pasal sekolah Leya tuu . Bila tau je dapat SMSB , Leya rasa pelik , sebab tak kenal dan tak tau ada wujud sekolah tu . Tapi tadi baru bukak blog sekolah tu . Rupa - rupanya sekolah tu sekolah baru . Next year baru ada SPM and PMR . Leya jadi batch pertama laa nie , rasanya ~

Nie link blog sekolah tu kalau ada yang nak usha jugak , http://smsbanting.blogspot.com/ . Sekolah baruu , ~~

Klaa , tu jee . That's all , tata guys ~
Prepare myself , gudluck Leya !

Labels: , ,

Thursday, 16 February 2012 | 2:34 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM



Holla
Emm , kesan cubitan semalam tak hilang lagii , waaaaaaa ! Lebam lagii :-(
Alaahai , nasib laa dapat kawan suka cubit orangg ~

Hari nie balik pukul empat petang . Grr , always rasa lapar . Everyday ! Nak keluar belil makanan tak boleh , hmm , terpaksa laa suruh orang tolong belikan .

Hari nie banyak kerja dekat library . Ada yang nak kena edit balik , nak key-in buku baru , nak proses lagi . Masalah printer yang mengada - ngada tuu paling menyampah . Err , memang banyak keje dekat library tu , tak campur lagi kerja sekolah . Heee ~ Memang sepatutnya tak harus online punn .

Tadi ada seorang budak tingkatan satu nie , librian baru . Alaahai , tension Leya dibuatnya tau . Suruh buat sikit je , tapi semua salah ! Lepas tuu , Leya tak ada laa marah ye ye dekat dia , tapi tegur laa sikit , maybe ada laa tertinggi suara kot . Then , lepas 10 minit macam tu dia jumpa Leya and say sorry . Emm , dia cakap ' Akak , saya minta maaf , susahkan akak jee tadi . ' *Riak muka sedih je , macam nak nangis punn ada . Leya reply laa balik , ' Sokeyy laa . Akak tak marah punn , jangan laa buat muka sedih nie ea ,. ' Takut Leya tengok muka dia sedih macam nak nangis tuu , huhu ,.

Hmm , first time rasanya marah budak form one sampai ada yang buat muka sedih cenggituu , but tak berniat punn . Emm , memang sejak kebelakangan nie asyik nak bad mood je bila dalam PSS . Sorry laa kepada yang selalu kena tengok Leya buat muka , hehe :)

Klaa , esok add math empat masa , peninglah otak esook , wish me gudluck !
Err , esok add math lama sangat , TAK NAK !

Labels: , , , ,

Tuesday, 14 February 2012 | 1:44 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM



Annyeong!
Saengil Chukka Hamnida Yusreena Yusoff . 
Saje je nak sebut nama penuh , haha .
Tahun nie Eryn dah ada scandal baru , hehe . Nashriq . Yeah , suka sama suka tapi dua - dua malu .
Kalau tak betul anggap ini hanya gurauan semata - mata . Kalau betul , take seriously tau , haha .

Haha , Eryn . Jangan marah tau . Aku tak beli hadiah untuk kau lagi . Tak sempat nak keluar lah . Well ,  kalau aku ingat , aku beli kan ea . :)  Post entry nie pun lewat sehari . Sorry !

Eryn , kau dah besar ! Jangan lupa tau bear !
GOODLUCK AND SUCCESS ALWAYS :)

Labels: , ,

Saturday, 11 February 2012 | 2:41 am | 1 comments
ASSALAMUALAIKUM


Annyeong Chinggu !
Bored day today . Pagi tadi ada gotong royong dekat sekolah , sooo bored !
Leya kena kemas perpustakaan , wajib ! Sekejap jee dapat lepak dengan kawan - kawan , tapi sempat laa  tolong edit blog Tini . 

Emm , tadi balik pukul satu lebih . Tak tau pulak boleh balik pukul  12 setengah tengah hari . Haish , kalau tak dah lama Leya cabut . Hehe ..

Hari nie rasa serba tak kena je . Tak tau laa apa sebabnya . Tension laa rasa ' serba tak kena nie ' Hmm , actually Leya nak ikut kawan - kawan Leya pergi Masjid Negara hari nie , ada ceramah " raikan cinta". Tapi mak tak bagi . Huhu , nasib tak menangis , hehe !

Klaa , dah berjam mengadap - ngadap lappy , tata !
Awak stalk saya , saya tak kisah tapi jangan laa heboh - heboh . Tak sukaa laa :)

Labels: , , ,

Friday, 10 February 2012 | 2:52 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM


Hai ,
Hari nie ada sambutan Maulidur Rasul . Tak ada perarakkan , tak ada banner yang tulis Sambutan Maulidur Rasul , tak ada pertandingan banner tercantik . Semuanya tidak dapat kebenaran Cik Puan Pengetua . * Orang cakap lah . Hmm , tak apa , tadi dapat dengar ceramah . Tak bosan , ustaz tu kelakar . Best ceramah yang dia bagi sampai tak sedar masa pun berlalu dengan cepatnya .

Mummy Bear asyik gelak ! Dia gelak paling kuat :) BWAHAHAHA .. Macam tu laa agaknya . *gurau :3 Si Mama Bear nie pulak asyik suruh kembar dia senyap je , padahal dia pun bising gak tuh . Iraa tak sedar laa tu . Izaa tadi ada niat nak balas dendam . Tapi , sorry to say laa kan . Dia tak profesional ! Haha :) Bear , sorry ! Awak , next time try again k !

By the way , iraa kena game tadi . Purse diaa hilang , kena curik dengan baby bear's dia . Kembar sendiri bersubahat sekali . Hehe , takut je muka dia . Haha , pity you my bear :) Haha , sorry bear . ILoveChuu <3


Marina Shahiza + Marina Shahira . I'm joking here :)
Gotong - royong , ohh . I tak rela :) 

Labels: , ,

Wednesday, 8 February 2012 | 6:27 am | 0 comments
ASSALAMUALAIKUM


Holla !
Hari nie Leya berseri - seri ea ? Tipuu laa tu :P

Hari nie mula dengan subjek sejarah , ahhhai . Kantoi sudah ! Kantoi dengan budak kelas , kantoi dengan cikgu . *Malu

Adakah patut cikgu bagitau satu kelas pasal Leya in a relationship dengan diaa . Malu ! Satu kelas tengok Leya . Tak marah dekat cikgu , cuma kurang selesa sikit , hehe ..

Tapi kan bangga laa sekejap tadi , cikgu puji boyfie kitaa . Jangan jelly tau ! Haha ,.. :) Take note tau , hanya sekejap . Sekejap sahaja Leya bangga . Hehe,..

lepas habis waktu sejarah , belajar bi , then bm . Okay , BM nie cikgu cina yang ajar . Umur dia daa 26 kalau tak silap . Tadi cikgu mengimbas kembali kenangan silam cikgu masa kena gigit lintah . Waktu tu cikgu baru form 1 , biasa laa mandi dekat sungai . Best kan , lepas tu , kena pulak gigit dengan lintah . Seram Leya yang mendengar . Orang yang tak ada experience dengan lintah , asyik sebut ee~ je dalam kelas .  Tapi cerita cikgu funny sikit, yang tu tak boleh cerita dekat korang , hehe .. :)

Skip subjek chemistry and physics . Terus ke cerita waktu Leya dalam bilik mesyuarat . Heashh , mengantuk seh , tak tau nak buat apa , nasib baik laa setengah jam je dalam bilik tu  , kalau tak boleh kot tertidur . Masa cikgu Zuruwati tanya pun boleh blurr , nasib cikgu tak marah , hehe . Next time kena pay attention tau , Aliya .. *Okay , no promise :D

Waktu nak balik pun ada cerita , si adik Abang Chik , pergi bagitau Cikgu Azlizan pasal Leya dengan diaa . * Saje tak nak mention nama 'dia' .  Hmm , kantoi lagi , malu lagi ! Hee , siap cikgu panggil lagi tu , then usha je Leya dengan Mr Right tuu . Malu ! Nasib baik mood penat , so , tak ada laa terasa pandangan cikgu tu . Hm .
Lepas nie biar satu sekolah tau k , :) *Kidding!

Labels: , , , ,

Tuesday, 7 February 2012 | 2:26 am | 2 comments
ASSALAMUALAIKUM

Hey sweetheart !
Leya nak join giveaway nie . Lama rasanya tak join setelah kalah berkali - kali . Hmm , nak join tekan 
banner dekat bawah nie ,.

Syarat - syarat :
1. Buat satu entri di blog anda mengenai Mega Giveaway ini dengan tajuk "Pupel Liyana Mega Giveaway",pastikan ada banner "Pupel Liyana Mega Giveaway " didalam entri tersebut dan dilinkkan ke entri ini.
2. Pastikan anda merupakan follower Pupel Liyana Official Blog & Like Pupel Liyana Blogspot Page.
3. Wajib Like, Follow dan letakkan senarai penaja berikut di dalam entri GA anda:

4.  Tag kawan-kawan ramai-ramai dan ajak mereka join sekali. :)
5. Letakkan url entri anda di ruangan komen entri Pupel Liyana Mega Giveaway sahaja!
6. Kalau rajin, letak banner GA ini disidebar blog anda dan linkkan ke entri ini. (Tiada paksaan)

Hadiah - hadiah :)

 Yang Bertuah :D

Boleh menang tak ?  Nak menang laa :))

Labels: , ,

Sunday, 5 February 2012 | 11:59 pm | 1 comments
ASSALAMUALAIKUM


Holla ,
Leya dah sihat . Hehe , saja je nak bagi tau :)

Lamanya Leya tak update blog . Follower pun tak bertambah - tambah sejak 31 Januari haritu . Sesiapa yang tak follow Leya lagi follow laa ea *Promo sikit , haha .. 

Korang , ayah Leya beli laptop lagi satu . Samsung punya jenama . Hehe , sekarang nie daa ada balik dua biji laptop dekat rumah . Yang satu lagi hantar kedai , sampai sekarang ayah Leya tak ambik balik pun . Tak tau laa apa khabar laptop tu :'(

Tapi kan , Leya guna broadband , so kalau nak guna internet kena berebut jugak laa dengan orang lain , heash tak suka betul tau ! Nak curi line wifi orang tak reti . Hehe .. *Malu - malu

Kelas Leya dah tambah seorang lagi pelajar perempuan . Bermakna jadi 29 orang balik laa kan ? Dia duduk dekat tempat Dek' In , Leya dah tegur dia . Boleh jadi kawan nanti :) Nama dia Azura *Scandal Shukri  ~ Hehe ..

Sekarang cerita pasal blog pulak , Leya tukar lagi template blog kali nie pink sangat ke ? Huuu , ada orang kata pink sangat . Kepada anda yang tak minat pink tu maaf laa ye . Leya minat pink , including A Pink . Hehe .. 

Okay laa , adios !

P/S : Boring pulak cuti tak ada hameworkkan ?

Labels: , , ,